Què és la potència elèctrica contractada? | Píndola plena d'energia (II)

La nostra factura elèctrica no és fàcil d'entendre. Per aquest motiu, t'explicarem de forma didàctica i en breus capítols els diferents apartats d'aquesta factura i el seu impacte en el preu que pagues cada mes.

El primer és el terme de potència. T'expliquem les seves claus en 4 punts:

  1. És una part fixa de la factura i consta de la quantitat de potència (en kW) que contractem i el preu de disposar d'aquesta potència en tot moment.
  2. Per cada kW de potència que puguis reduir -ja sigui consumint de forma menys intensiva o més repartida, o bé perquè tens massa potència contractada- pots estalviar uns 50€/any.
  3. 1 de 4 usuaris, segons la CNMC, desconeix la potència que té contractada, i si aquesta es pot optimitzar. És el teu cas? Et recomanem que ens escriguis a info@movinhood.com
  4. Per fer-te una idea, t'indiquem quina creuen els analistes que hauria de ser la teva potència contractada en base al teu consum a partir d'unes senzilles hipòtesis:
 

1 | Potència ideal per una llar amb gas i els electrodomèstics habituals

En resum, si vius sol/a i tens un consum moderat amb els electrodomèstics habituals, amb 3.45 kW n'hi hauria prou. Si la instal·lació compta també amb aire acondicionat i cuina elèctrica, hauríem de fer el pas a 4.6 kW. Seguint el mateix criteri, en una llar on hi viu una parella la potència fluctuaria entre 4.6 kW i 5.75 kW mentre que en el cas d'una família de 3 o més membres es recomanaria una instal·lació de 5.75 kW.

 
 

2 | Potència ideal per una llar sense gas i amb electrodomèstics habituals

En aquest cas, si vius sol i tens un consum moderat amb els electrodomèstics habituals, amb 4.6 kW n'hi hauria prou. Si la instal·lació compta també amb aire acondicionat i cuina elèctrica, hauríem de fer el pas a 5.75 kW. Seguint el mateix criteri, en una llar on hi viu una parella la potència fluctuaria entre 5.75 kW i 6.9 kW mentre que en el cas d'una família de 3 o més membres es recomanaria una instal·lació de 6.9 kW.