Felicitem a Holaluz, primera elèctrica europea en aconseguir la certificació B Corp

Des de Movinhood, felicitem a Holaluz per haver aconseguit aquesta certificació.

1.png

Com afirmen a Holaluz, "no sempre els resultats econòmics són els realment importants. La finalitat última d'una empresa, com la de qualsevol ésser humà, hauria de ser impactar positivament en la societat en la qual actua. Avui us parlem del Certificat B Corp, orgullosos d'haver-lo rebut recentment.

Moltes organitzacions han perdut el propòsit últim de la creació de riquesa mitjançant una empresa: crear valor més enllà dels diners, deixar empremta, crear valor per a la societat i els seus habitants.

Però enmig d'aquest murmuri de curt termini, hi ha empreses que tenen una altra manera de treballar, senzilla i orientada a transformar el sector en què es troben aportant més valor que no només l'econòmic. Empreses sostenibles, compromeses social i ambientalment, que entenen que l'impacte d'una empresa sobre la societat i el medi ambient o és positiu o no ha de ser. Per donar resposta a la necessitat d'empreses compromeses i amb valors, i poder-lo "documentar", tres joves americans van donar forma al que és actualment la certificació B Corp, una iniciativa que reconeix mundialment la implicació de les empreses en aportar valor a la societat on operen. I Holaluz és una d'elles. Concretament, la primera elèctrica europea en aconseguir aquesta certificació!

Origen del Certificat B Corp

xu5XpDo4.jpg

Jay Coen Gilbert, Bart Houlahan i Andrew Kassoy, tres joves americans, van fundar B lab (l'organisme que atorga el Certificat B Corp) després de veure com And 1, l'empresa fundada per ells i posteriorment venuda, perdia el compromís social i els valors amb els que els seus fundadors havien dotat a l'empresa en favor dels interessos dels recents accionistes.

Així doncs, van decidir posar en marxa el segell B Corp, una forma de reconeixement cap a les empreses amb valors i compromís social i ambiental i així dotar-les de la possibilitat d'establir llaços amb altres companyies afins. A més, aquesta responsabilitat assegura la preservació dels valors de manera interna i, en última instància, a més, atrau consumidors crítics i implicats amb un consum conscient i transformador.

Actualment, B Corp és ja un moviment global, amb més de 2.400 empreses acreditades al llarg de 50 països i més de 130 sectors però amb una única finalitat: que un dia totes les companyies competeixin per ser les millors per al món i, com resultat, la societat camini cap a un benestar compartit."

Felicitem una vegada mes a Holaluz per l'obtenció d'aquest certificat i animem a les altres empreses comercialitzadores amb les que col·labora Movinhood a obtenir-lo.

Vols ser client d'Holaluz? Et gestionem l'alta i et calculem l'estalvi.