Quin problema hi ha amb l'elecricitat? | Píndola plena d'energia (I)

A l'espai web de Movinhood posem de relleu el següent fet:

El 44% de les llars espanyoles no sap quin tipus de tarifa elèctrica té contractada, i el 25% desconeix la potència contractada.
— CNMC, 2016

Aquest extracte d'un informe de la Comissió Nacional de Mercats i de la Competència (CNMC) demostra que moltes llars no han estudiat prou bé la contractació d'un dels serveis més indispensables. Pràcticament la meitat dels usuaris desconeixen quin tipus de tarifa elèctrica té contractada i d’això depèn el preu de l’energia (€/kWh) que ens facturarà l’empresa comercialitzadora. Per altra banda, 1 de cada 4 usuaris desconeix la potència elèctrica que té contractada (kW) i el cost final de la factura depèn molt d’aquest factor, que ha sofert un augment molt important en els darrers anys.

El desconeixement general es confirma amb les següents dades d'un altre estudi de la CNMC:

 

Quin tipus de tarifa tens contractada?

CNMC (2017)
 

Aquest darrer gràfic de la CNMC ens diu que desconeixem el més essencial de la nostra tarifa elèctrica: la seva naturalesa. No sabem si els preus que paguem són regulats pel govern (Preu Voluntari del Petit Consumidor) o es regeixen sota el mercat lliure per part de les centenars d'empreses comercialitzadores que operen en el sector. Existeixen diferències molt significatives entre les dues modalitats de contractació, les quals repercutiran de forma notable en la factura final que rebrem.

Per quin motiu som tan reflexius i rigorosos en algunes compres i contractacions de serveis, i a la vegada tan poc exigents en d'altres? I què regeix aquest comportament? Segurament prové de la poca informació que rep el consumidor d’aquest sector, de que quan aquesta ens arriba ens confon, i també de la desconfiança generalitzada en el propi sector.

A Movinhood coneixem perfectament el sector de l'energia, t’ajudem gratuïtament a entendre la teva factura elèctrica i et podem fer un proposta per a que puguis estalviar força diners en el teu consum. I tot això fent, a la vegada, un pas cap a la responsabilitat, consumint només energia procedent de fonts renovables, sense que siguis el responsable d’emissions contaminants a l’atmosfera procedent de la generació de l’energia que consumiràs a casa teva.

T'animem a passar-te al consum responsable i estalviar diners amb nosaltres!

O escriu-nos a info@movinhood.com i t'atendrem gratuïtament.